De belangrijkste cyberbeveiligingstips
Nationale Cyber Security Awareness Month is opgericht om het zwakste punt van elke beveiligingsoplossing te versterken: mensen. Het maakt niet uit hoe effectief of duur de beveiligingshulpmiddelen zijn die uw netwerk beschermen, er is geen manier om de schade te voorspellen die wordt veroorzaakt door een enkele onzorgvuldige gebruiker. De oorlog tegen cybercriminelen wordt bestreden telkens wanneer een gebruiker op een onbekende koppeling klikt of een bijlage opent – en slechts één enkele fout kan de reden zijn voor massaal gegevensverlies.
Om IT-beveiligingsmanagers te helpen tijdens deze Cyber Security Awareness Month, hebben we een lijst samengesteld met zaken waaraan uw gebruikers moeten denken wanneer ze internet gebruiken. Ze hebben waarschijnlijk al veel of al deze tips gehoord, maar herhaling bederft het gebed niet. Als u de beveiliging serieus neemt, gebruikt u Umbrella van OpenDNS al om uw netwerk te beschermen tegen malware , botnets en andere geavanceerde bedreigingen. En als u slim bent, weet u dat er geen vervanging is voor het onderwijzen van uw gebruikers. Deel deze lijst met uw gebruikers, deze maand en elke maand. Lees hieronder onze Top Tien Cyber Security-tips:
- Je bent een doelwit. Realiseer je dat je een aantrekkelijk doelwit bent voor hackers. Zeg nooit ” Het zal mij niet gebeuren. ”
- Acht personages is niet genoeg. Oefen goed wachtwoordbeheer. Gebruik een sterke combinatie van tekens en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites. Deel uw wachtwoord niet met anderen, schrijf het niet op, en schrijf het zeker niet op een post-it notitie die op uw monitor is bevestigd.
- Sluit het op. Laat uw apparaten nooit zonder toezicht achter. Als u uw computer, telefoon of tablet voor langere tijd moet verlaten, ongeacht hoe kort het is, zodat niemand het kan gebruiken terwijl u weg bent. Als u gevoelige informatie op een flashstation of een externe harde schijf bewaart, moet u ook deze vergrendelen.
- Oefen veilig klikken. Wees altijd voorzichtig wanneer u in e-mail op bijlagen of links klikt. Als het om een of andere reden onverwacht of verdacht is, klik er dan niet op. Controleer nogmaals de URL van de website waar de link naartoe gaat: slechte acteurs maken vaak gebruik van spelfouten om u naar een schadelijk domein te leiden. Denk je dat je een valse website kunt spotten?
- Pas op voor browsen. Gevoelig browsen, zoals bankieren of winkelen, mag alleen worden gedaan op een apparaat dat bij u hoort, op een netwerk dat u vertrouwt. Of het nu gaat om de telefoon van een vriend, een openbare computer of de gratis wifi van een café – uw gegevens kunnen worden gekopieerd of gestolen.
- Back-up. Maak regelmatig een back-up van uw gegevens en zorg ervoor dat uw antivirussoftware altijd up-to-date is.
- Fysieke cyberveiligheid. Wees voorzichtig met wat u op uw computer aansluit. Malware kan worden verspreid via geïnfecteerde flashstations, externe harde schijven en zelfs smartphones.
- Deel minder gevoelige informatie. Bekijk wat je deelt op sociale netwerken. Criminelen kunnen vriendschap met je sluiten en gemakkelijk toegang krijgen tot een schokkende hoeveelheid informatie – waar je naar school gaat, waar je werkt, wanneer je op vakantie bent – die hen zou kunnen helpen toegang te krijgen tot meer waardevolle gegevens.
- Knip de “Middle Man” uit. Offline, wees op uw hoede voor social engineering, waarbij iemand via manipulatie probeert informatie van u te krijgen. Als iemand je belt of e-mailt met de vraag om gevoelige informatie, is het goed om nee te zeggen. U kunt het bedrijf altijd rechtstreeks bellen om de legitimatiegegevens te verifiëren voordat u informatie verstrekt.
- Blijf op de hoogte van uw rekeningen. Zorg ervoor dat u uw accounts controleert op verdachte activiteiten. Als je iets onbekends ziet, kan dit een teken zijn dat je bent gecompromitteerd. Oorspronkelijk gedeeld door Cisco
- Installeer een antivirus. Ga op zoek en zoek naar een top virusscanner.